WindowMasters egne løsninger gør hovedkontoret i Vedbæk sundt, energieffektivt og topmoderne

WindowMaster gennemrenoverer eget hovedkontor og benytter nyeste IoT-system til at optimere indeklimaet og styre naturlig ventilation, solafskærmning, opvarmning, mm.

Besøg dette projekt

Løsning

Naturlig ventilation , Solafskærmning , Varme

Lokation

Vedbæk, Danmark

Sektor

Erhvervsbygninger

Projekttype

Renovering

Styring

NV Embedded

Produkter

WMX 802, WCC 310 / 320 PLUS

År

2018

I sommeren 2018 gennemgik WindowMasters hovedsæde i Vedbæk, Nordsjælland en omfattende renovering, hvilket var sammenfaldende med, at vi lancerede vores nye intelligente indeklimastyring NV Embedded®.

Systemet blev installeret i den nyrenoverede bygning, og der testes løbende, for at teknologien fortsat matcher udviklingen af fremtidens digitale bygningsdrift.

En digital verden

Med renoveringen af hovedkontoret, hvor fokus i høj grad lå på bæredygtighed, æstetik og medarbejderkomfort, var det oplagt at etablere den nye styring i hele huset således, at medarbejderne kunne få glæde af de funktioner, som bl.a. betyder, at man kan overvåge indeklimaet via en app. Foruden appen indeholder NV Embedded® også den nyeste teknologi, der gør det muligt at styre indeklimaet i alle typer bygninger på den mest intelligente måde. Nemlig via IoT (Internet of Things), hvor alle komponenter og systemer, inklusive solafskærmning og opvarmning, er koordinerede for den bedste og mest energivenlige bygningsautomatik.

Iphone 6s NVE APP Mock Up

Det bedste indeklima – naturligvis

Som en virksomhed der bryster sig af at levere energirigtige indeklimaer, der er gode for både personer og bygninger, var det selvfølgelig også vigtigt, at renoveringen af vores eget hovedkontor blev udført med det sunde indeklima for øje. Derfor blev det besluttet at bibeholde automatisk naturlig ventilation i hele bygningen, men med en opgradering til det nyeste system. Hovedsædet er i to etager med en rumdybde på 15 m, hvilket giver optimale betingelser for naturlig tværventilation. Ventilationen sker via automatisk styrede vinduer placeret højt i facaden mod vest og øst. Udvendig på facaden sidder også automatisk reguleret solafskærmning, som kan bruges til både ekstra isolering, afskærmning for blændende lys og ideel udnyttelse af solens varme. Og ved at overvåge indeklimaet kan alle medarbejdere for eksempel følge med i, hvordan både temperatur og PPM altid overholder grænseværdierne.

WindowMaster kontor
Skelstedet

Software og hardware skal være intelligent

Systemet består af 49 MotorControllere (WCC 320) og KNX-moduler. I forbindelse med MotorControllerne er der indsat 49 NVE dongles, som sikrer, at NV Embedded® funktionerne er til rådighed.

I huset sidder desuden 40 kombinerede CO2- og temperatursensorer (WWS 100) og på taget sidder en vejrstation (WEW 03M). Vejrstationen måler vindhastighed og retning, udetemperatur og regn. Der er kun brug for en vejrstation, idet komfortcentralerne er direkte forbundet i et gennemgående netværk (AONET), der igennem sine undernetværk deler vejrdata med alle centraler.

Tilsammen giver det et intelligent samspil mellem alle komponenter.

Testcenter for andre bygninger

Medarbejderne kan overstyre de vinduer, som er nær deres plads via NV Embedded® app’en eller via betjeningstryk placeret nær vinduerne. Styresystemet er konfigureret via WMaMotorParamTool med 31 ventilationszoner i alt. Store dele af hovedsædet består af åbne kontorlandskaber og for at opnå det bedst mulige indeklima her, er disse områder inddelt i flere ventilationszoner, som styres individuelt. Da hovedkontoret fik installeret NV Embedded®, blev der også bygget et splinternyt showroom, hvor man kan få demonstreret WindowMasters produkter og systemer. Således er den renoverede bygning ikke blot et testcenter for videreudvikling af NV Embedded®, men også et sted for man kan opleve og få forklaret intelligent bygningsautomatik helt tæt på.

Kontakt os hvis du er interesseret i et besøg
Erikboyter Pressconnect 009

Intelligent styring af vinduer: MotorLink®

MotorLink® er en kommunikationsteknologi, der muliggør 2-vejsstyring og feedback mellem vinduesmotorer og bygningens CTS-anlæg. Alle WindowMaster-styresystemer kan anvendes med MotorLink® i mange af vores motorer. Klik nedenfor for at få mere at vide og se relaterede produkter.

Læs mere
Icon Motorlink White Large

Kontakt

Snak med en specialist