Roskilde Festival Højskole ånder af liv

Som en del af strategien for at opnå et sundt og indbydende indeklima, har man på skolen i Roskilde valgt at benytte naturlig ventilation i fællesområder og i klasseværelser. Roskilde Festival Højskole er en højskole i Roskilde, der bygger på idealerne bag den ikoniske Roskilde Festival: musik, kunst, frivilligt engagement og humanisme. Arkitekterne MVRDV fra Rotterdam og københavnske COBE har samarbejdet om projektet, hvor man har genanvendt en af bydelens forhenværende betonproduktionshaller. Man har bibeholdt nogle af de oprindelige rustikke elementer og etableret store nye vinduer og lyse, åbne områder.

Besøg dette projekt

Løsning

Naturlig ventilation , Brandventilation

Lokation

Roskilde, Danmark

Sektor

Skoler & Institutioner

Projekttype

Renovering

Styring

NV Advance , FlexiSmoke

Produkter

WMU 831, WMX 826, WMD 820

År

2019

Projektpartnere

MVRDV COBE
"Den naturlige ventilation bidrager til, at vores skole ånder af liv - selv under lange timer med undervisning i dans eller planlægning af store begivenheder."

Jesper Øland

Forstander

Naturlig ventilation og brandventilation i én løsning

På højskolen benyttes WindowMaster’s FlexiSmoke™ løsning som del af brandstrategien og den intelligente indeklimastyring NV Advance® regulerer den naturlige ventilation. Der er i alt 10 ventilationszoner med naturlig ventilation. 6 af disse er klasseværelser og her betjenes den naturlige ventilation manuelt som supplement til mekanisk ventilation. De resterende 4 ventilationszoner er fællesområde og her reguleres ventilationen automatisk og den sker via opluk i facade og tag. Til ventilationsløsningen er anvendt 28 vinduesmotorer i facaden (WMU 831 og WMX 826) og 6 dørmotorer (WMD 820) samt ovenlys i tag.

Roskilde Festival Folk Højskolen

Intelligent algoritme

Det naturlige ventilationssystem, NV Advance®, der er valgt til dette projekt tager hensyn til både indendørs- og udendørsforhold, når indeklimaet reguleres. Udenfor måler en vejrstation regn, temperatur og vindhastighed- og retning mens indendørs sensorer måler CO2 og temperatur. Baseret på disse input bestemmer intelligente algoritmer hvornår det er tid til at åbne vinduerne og lufte ud, uden at der hverken opstår træk eller varmetab i bygningen.

Roskilde Festival Folk Højskolen

Frisk luft er afgørende

WindowMasters ingeniører blev brugt som sparringspartner i forbindelse med projektering af den naturlige ventilation, som i klasselokaler er ensidet ventilation og i fællesområdet er opdriftsventilation. Og brugerne er glade for den naturlige ventilation.

Roskilde Festival Folk Højskolen

Kontakt

Snak med en specialist