Top 7 trends inden for bæredygtigt byggeri

The University Of Baltimore School Of Law John And Frances Angelos Law Center Web 03

Bæredygtige byggeprojekter tager fart verden over. Ikke alene beskytter man miljøet og verdens ressourcer ved at bygge bæredygtigt; både bygherrer og samfundet opnår også store økonomiske og miljømæssige fordele. I deres stræben efter at økonomisere samtidig med at miljøet beskyttes tager bygherrer forskellige bæredygtige metoder i brug i 2021. Herunder finder du 7 populære trends inden for bæredygtigt byggeri, som du måske kan blive inspireret af.

#1: Bæredygtige bygninger bliver smarte: Cloud Computing og Big Data analyse vokser i styrke og brug

Bygningsejere og tredjepartsvirksomheder fjernstyrer i højere grad bygninger end tidligere. De gør det via softwareplatforme, som laver performance-monitorering, dataanalyse, visuelle dashboards, fejlfinding og diagnosticering, portefølje-management og afsender tekstbeskeder. Alt sammen lagret i skyen. Interesseret? Lær mere om WindowMasters cloudløsninger til styring af indeklimaet.

Læs mere
Istock 957167224 Web

#2 Efterspørgsel på automatiserede HVAC-systemer (IoT)

Det er efterhånden gået op for mange bygningsejere, at energien der bruges på HVAC kan gå fra at være en af de helt tunge poster til en minimumomkostning blot ved at gøre systemet intelligent, automatisk og centraliseret. Med ’Internet of Things’ eller IoT kan alle indeklimasystemerne, inklusive ventilation, solafskærmning og opvarmning, samarbejde i stedet for at fungere i ukoordinerede siloer. Vil du vide mere? Se hvordan WindowMaster bruger IoT i vores nyeste løsning til indeklimastyring.

Se mere
Motorer på nært hold

3# Biofilisk design

Biofilisk design har for alvor gjort sin entre i byggeindustrien. Og med god grund. I følge utallige studier kan naturen gavne os både biologisk og psykologisk. Historisk set har bygninger været designet til at adskille os fra naturen. Men nutidens trends har sat denne forældede tankegang i baggrunden. Målet med biofilisk design er at bringe naturen og dens elementer, inklusive frisk luft, tilbage ind i bygningerne. Læs mere om hvordan automatisk naturlig ventilation giver frisk luft i bygninger.

Læs mere
Fyrretræer i en skov med solpletter

#4 Behold hvad beholdes kan

I stedet for at rive ned og bygge nyt kan det ofte betale sig at renovere den eksisterende bygningsmasse og dermed gøre den mere effektiv, bedre for miljøet og fremtidssikret. Grønne renoveringer behøver ikke nødvendigvis at være synderligt omfattende, men kan sagtens bestå af mindre projekter. At konvertere et mekanisk ventilationsanlæg til et naturlig- eller hybridsystem er en skånsom og ikke-invasiv metode til at nedbringe bygningens CO2-udledning. Interesseret? Kontakt os for mere information om hvordan du kan renovere med naturlig ventilation.

Kontakt os
Lagerhal

#5 Cirkulær økonomi

At opnå en Co2-neutral bygningsdrift er ikke den eneste faktor, der gør en bygning bæredygtig. Heldigvis ved man i dag bedre, og derfor er der også et stadig større fokus på bygningers livscyklus fra indlejret energi til bortskaffelse eller genanvendelse ved udtjente levetid. Vi bruger fortsat stål, beton og glas i byggeindustrien. Men bygherrer udviser en voksende interesse i produkter der kræver færre råmaterialer, og har en bedre pladsudnyttelse. Ikke alene kan naturlig ventilation nedbringe Co2-fodaftrykket i en bygnings drift, men bruger også minimalt med råmaterialer i produktionscyklussen og fylder nærmest ingenting i forhold til mekaniske aggregater. Læs mere om vores naturlige ventilationssystemer.

Læs mere her
WM Herefordfactory Fotopressconnect 004 Web

#6 Større efterspørgsel på grønne byggematerialer

‘Grønne byggematerialer’ som for eksempel træ og VOC-fri maling (volatile organic compound) har været på markedet længe. Certificeringsordningen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) udbreder tankegangen om at bruge færre ressourcer. En måde byggeindustrien kan gøre netop dette, er ved at benytte LEED-certificeret byggeudstyr- og materialer. Nogle nye typer VOC-fri maling indeholder endda aktive stoffer, der kan fjerne eksisterende VOCer fra miljøet og gøre bygningen sundere. Indtil videre er antallet af disse bæredygtige materialer steget i 2021. Læs om LEED-certificering af WindowMasters produkter.

Læs om det her
tandhjul

#7: Krav om offentliggørelse af bygningers ydeevne

Mange store og mellemstore byer er allerede i fuld gang med at implementere klimatiltag med afsæt i Paris aftalen fra 2016. Flere af disse byer kræver nu også, at bygningsejere offentliggør deres kommercielle bygningers energiforbrug til lejere, købere og nogle gange også til offentligheden. Kontakt en ekspert og hør hvordan du også kan udnytte disse bæredygtige byggetrends.

Kontakt en ekspert
Christian Markussen
Tilslut dig tusindvis af andre branchefolk på vores nyhedsbrevsliste!

Hold dig opdateret med de seneste produktlanceringer, teknologi og nye referencer inden for naturlig ventilation og brandventilation. Det skal du ikke gå glip af!

Tilmeld dig!

Kontakt

Snak med en specialist