HouseZero, Harvard Center for Green Buildings and Cities

HouseZero Front Facade

Denne beboelsesejendom blev bygget i 1924 og ligger på Harvard Universitys campus. Den er blevet renoveret for at inspirere andre til, hvordan ældre, eksisterende bygninger kan ændres og dermed blive ultraeffektive bygninger med ambitiøse mål for ydeevne. Bygningen er hjemsted for research inden for globale klimaforandringer og strategier for design af bæredygtige bygninger.

Besøg dette projekt

Løsning

Naturlig ventilation , Solafskærmning , Varme

Lokation

Cambridge, USA

Sektor

Skoler & Institutioner

Styring

NV Advance

Produkter

WMX 803, WMX 823

År

2018

Designet til at interagere med årstiderne

HouseZero består af den oprindelige bygning og en udvidelse af den eksisterende bygning i kælderen kaldet "The Vault" (Boksen). De konventionelle varme- og kølesystemer, der tidligere blev brugt i huset, omfattede en gasdrevet kedel, en varmtvandsbeholder, dampdrevne radiatorer, tvunget ventilation og vinduesmonterede airconditionanlæg. Disse blev helt udskiftet med et nyt indeklimaparadigme, der sætter sin lid til tilføjelsen af termisk masse og stråleoverflader. Styresystemet NV Advance® til naturlig ventilation håndterer behovet for opvarmning og køling for både den oprindelige bygning samt for The Vault. I stedet for at anse projektet for at være en hermetisk kontrolleret kasse er klimaskærmen og materialerne i HouseZero designet til at interagere med årstiderne og udemiljøet på en mere naturlig måde. Huset er beregnet til at tilpasse sig årstiderne – meget lig en lag-på-lag-tilgang til tøj.

HouseZero Interiør Trappe
"I dette projekt blev vi tidligt i processen udfordret til at opnå energieffektivitetsniveauer uden fortilfælde. Med automatiseret naturlig ventilation kunne vi regulere indeklimaet med et minimalt energiforbrug."
Tine Hegli

Tina Hegil

Senior Architect, Snøhetta

Fuldt automatiserede lavemissionsvinduer

Alle glassystemer i huset udskiftes med tredobbelt lavemissionsglas og ovenlys, der kan betjenes fuldt ud via WindowMaster-styresystemet, NV Advance®. Dette styresystem gør det muligt at overvåge temperaturen, fugtigheden og luftkvaliteten i hele bygningen fuldt ud via interne og eksterne sensorer. Der er også implementeret manuel tilsidesættelse af det automatiserede system.

HouseZero kontorområde
HouseZero Udvendig facadevindue

Nulenergistrategi med naturlig ventilation

Naturlig ventilation er tilpasset årstidernes og klimaets skift gennem adaptive installationer. Nogle er passive, og nogle har algoritmebaserede styringsteknologier, hvilket reducerer energiforbruget til praktisk talt ingenting. Ventilationen styres via WindowMaster-aktiverede vinduer på alle etager, mens en passiv solskorsten bidrager til kritisk ventilation af The Vault og fritidsområdet i kælderen. Automatiserede ovenlys er føjet til tagkonstruktionen for at muliggøre robust ventilation på 2. og 3. etage samt trappen. Derudover vil vinduerne lukke luft ind på udvalgte tidspunkter for at styre indemiljøets luftkvalitet om vinteren. Om sommeren bruges de højtsiddende vinduer til at fastholde temperaturen på det krævede niveau i bygningen hele dagen. Alle åbninger er programmeret til daglig natkøling for at hjælpe med at stabilisere indemiljøets luftkvalitet gennem årstiderne. NV Advance® styrer også solafskærmningen i bygningen.

HouseZero kontorområde

Se denne animation om teknologien i huset

"Indtil nu kunne dette effektivitetsniveau kun opnås i nye bygninger. Vi vil gerne vise, hvad der er muligt, og hvordan dette kan replikeres næsten hvor som helst samt løse et af verdens største energiproblemer – nemlig ineffektive eksisterende bygninger."

Ali Malkawi

Professor of Architectural Technology, Founding Director of the Harvard Center for Green Buildings and Cities, skaber af HouseZero projektet

Kontakt

Kom i kontakt