Intelligent indeklima i Boverians sjællandske seniorboliger

Bovieran i Frederikssund, Hedehusene, Frederiksværk, Helsingør, Solrød og Ishøj er identiske seniorboligbyggerier. Byggerierne er unikke ved, at der centralt findes en stor fælles vinterhave, hvor klimaet er inspireret af den franske rivera. Her findes søer og planter fra hele verden og tanken er, at haven skal bidrage til en aktiv seniortilværelse med udendørs oplevelser året rundt i et temperaturstyret klima.

Besøg dette projekt

Løsning

Naturlig ventilation , Hybrid ventilation , Varme , Brandventilation

Lokation

Frederikssund, Hedehusene, Frederiksværk, Helsingør, Solrød & Ishøj, Danmark

Sektor

Beboelse

Projekttype

Nybyggeri

Styring

NV Advance

Produkter

WMU 842, WMU 885

År

2020

Naturen inviteres indenfor

Det enkelte byggeri består i tre treetagers bygninger med seniorlejligheder, som omkredser den store glasoverdækkede vinterhave. Vinterhaven ventileres ved hybrid ventilation, dvs en kombination af naturlig og mekanisk ventilation. Den naturlige ventilation sker via automatisk styrede vinduer i facade og tag. WindowMaster har leveret i alt 30 stk WMU 842-1 vinduesmotorer til facadevinduerne og 86 stk WMU 885-1 vinduesmotorer til taget. Udvalgte facade- og tagvinduer styres af en brandcentral og forsynes via brandsikre kabler, så disse kan åbne hhv. lukke ved brand. Krav er iht. EN 12101-2. Til dagligt vil vinduerne fungere som ventilationsåbninger for naturlig ventilation.

Bovieran
Bovieran

Intelligent indeklima

WindowMasters intelligente indeklimastyring NV Advance® er anvendt i begge bygninger og sikrer intelligent regulering af samtlige vinduer og mulighed for at overvåge indeklimaet. Systemet anvendes desuden til brandventilation og erstatningsluft samt regulering af varme og der udveksles signaler med mekanisk ventilation.

Bovieran
Bovieran

Kontakt

Snak med en specialist