Radisson RED Aarhus

Radisson Red Aarhus atrium

Hotelfilosofien er inspireret af kunst, musik og mode og i projektfasen har fokus i særdeleshed været på sociale værdier og bæredygtighed, hvorfor der også er valgt naturlig ventilation i atriet.

Besøg dette projekt

Løsning

Naturlig ventilation , Varme , Brandventilation

Lokation

Århus, Danmark

Sektor

Kultur

Styring

NV Embedded , FlexiSmoke

Produkter

WMU 831, WMU 884

År

2019

Radisson RED i Århus har udsigt til blandt andet Rådhuspladsen, Musikhuset og Aros Kunstmuseum og hotellet er det første af sin slags i Norden.

Hotellet er etableret i en eksisterende bygning i Rådhusgården, som tidligere blev benyttet til beboelse og erhverv.

Midt i bygningen lå dengang en ca. 300 m2 stor gårdhave. Den har i dag fået glastag, og fungerer som centralt atrium.

Luplau & Poulsen ApS arkitekter og MOE A/S rådgivende ingeniører står bag den imponerende transformation.   

Bæredygtig ventilation

I tråd med den bæredygtige filosofi er der etableret naturlig ventilation i atriet. Ventilationen sker via automatisk styrede vinduer i facade og tag. Der er i alt 8 store facadevinduer og 35 tagvinduer. Tagvinduerne benyttes til både naturlig ventilation og røgudluftning. Atriet er inddelt i tre ventilationszoner, og det overvejende ventilationsprincip er opdriftsventilation, hvor den friske luft strømmer ind af facadevinduerne og ud af tagvinduerne. Ventilationen er behovsstyret ud fra temperatur- og CO2-målinger i zonerne samt lokale vejrdata.

Radisson Red Aarhus atrium

Intelligent styring af vinduer: MotorLink®

MotorLink® er en kommunikationsteknologi, der muliggør 2-vejsstyring og feedback mellem vinduesmotorer og bygningens CTS-anlæg. Alle WindowMaster-styresystemer kan anvendes med MotorLink® i mange af vores motorer. Klik nedenfor for at få mere at vide og se relaterede produkter.

Læs mere
Icon Motorlink White Large

Fuldautomatiske vinduer

WindowMaster International A/S står for regulering af den naturlige ventilation, røgudluftning og varmestyring. Ved at lade samme leverandør stå for flere leverancer lettes byggeprocessen og driften. Til projektet har WindowMaster bl.a. leveret 16 stk. WMU 831 og 35 stk. WMU 884 vinduesmotorer, brandmotorcontrollere, motorcontrollere, NVE dongles, CO2-/temperatursensorer og vejrstation. WindowMasters intelligente indeklimastyring NV Embedded® er valgt til projektet, og det sikrer nøjagtig regulering af hvert enkelt vindue for naturlig ventilation. Udveksling af data med øvrigt CTS-anlæg sker på dette projekt via BACnet IP.

Radisson Red Aarhus facade

Kontakt

Kom i kontakt