Arthur L. Irving Institute for Energy and Society i Hanover sigter mod LEED-certificering

Arthur L. Irving Institute er et nyt multifunktionelt anlæg. Den energieffektive bygning er designet af tegnestuen Goody Clancy med henblik på at opnå en LEED-certificering i den højeste kategori, platinum. Instituttet er en del af Dartmouth College og ligger på den amerikanske østkyst i byen Hanover, New Hampshire. Bygningen er tænkt som et innovativt og bæredygtigt eksempel på, hvordan man kan minimere energiforbruget og samtidig sikre de studerende et sundt og produktivt indeklima. Der er indtænkt automatiseret naturlig ventilation og passiv køling som en miljøvenlig designtilgang, der understøtter det mekaniske ventilationssystem. Dermed består bygningens ventilationskoncept af en energieffektiv hybrid ventilationsløsning.

Besøg dette projekt

Løsning

Hybrid ventilation

Lokation

Hanover, NH

Sektor

Skoler & Institutioner

Projekttype

Nybyggeri

Reduceret energiforbrug med naturlig ventilation

Instituttet på ca. 5.100 m2 fordelt på 4 etager er opført af Turner Construction. I alle zoner med udadvendt facade indgår der naturlige ventilationsløsninger bestående af automatisk styrede facadevinduer. WindowMaster arbejdede sammen med R&R Window Contractors og H Window Company om at levere de udadgående og automatisk styrede tophængte vinduer samt parallelvinduer. For at indfri ambitionen om at reducere energiforbruget og skabe et behageligt indeklima er det naturlige ventilationssystem blevet installeret i intet mindre end 38 klimazoner. Det gælder alt fra mødelokaler, kontor- og arbejdsområder, konferencerum og forskningslaboratorier til café- og fællesområder i lobbyen. Princippet bag den naturlige ventilation er en blanding af ensidet ventilation og tværventilation.

Dartmouth College - The Arthur L. Irving Institute for Energy and Society

Optimal kontrol over vinduerne

WindowMaster har leveret ca. 135 vinduesmotorer med MotorLink®-teknologi til projektet. Motorerne styrer en blanding af 79 udadgående og automatisk styrede tophængte vinduer samt 13 udadgående parallelvinduer. De fleste af parallelvinduerne er store i størrelsen og har derfor krævet fire motorer pr. vinduesprofil. Ved hjælp af MotorLink®-teknologien synkroniseres motorernes drift, hvilket forhindrer vinduerne i at blive beskadiget. WindowMasters produkter er fuldt integreret i Johnson Controls' bygningsstyringssystem via BACnet-IP-kommunikation. Johnson Controls CTS-anlæg leverer data om vejrliget samt den indvendige zone, herunder indendørs temperaturer og CO2-niveauer, til WindowMasters NV Embedded®-system. Dataene anvendes til løbende styring af de automatiserede vinduer og den naturlige ventilationsstrategi.

Dartmouth College - The Arthur L. Irving Institute for Energy and Society
Dartmouth College - The Arthur L. Irving Institute for Energy and Society

Intelligent styring af vinduer: MotorLink®

MotorLink® er en kommunikationsteknologi, der muliggør 2-vejsstyring og feedback mellem vinduesmotorer og bygningens CTS-anlæg. Alle WindowMaster-styresystemer kan anvendes med MotorLink® i mange af vores motorer. Klik nedenfor for at få mere at vide og se relaterede produkter.

Læs mere
Icon Motorlink White Large

Kontakt

Snak med en specialist