Clayton Heights Community Centre går ikke på kompromis med indeklimaet

Clayton Community Centre er designet til at opnå certificering som passivhus og er godt på vej til at blive det første lokalcenter til at blive et passivhus i Nordamerika. Det bliver også det største passivhus i Canada til dato. Det gør projektet vigtigt for bevægelsen for passivhuse, der lægger vægt på at reducere udgifterne til opvarmning og køling i bebyggede miljøer uden at gå på kompromis med indeklimaet.

Besøg dette projekt

Løsning

Hybrid ventilation

Lokation

Surrey, British Columbia

Sektor

Sportsanlæg

Projekttype

Nybyggeri

Styring

MotorLink

Produkter

WMU 831, WMU 842

År

2019

Naturlig ventilation hjalp med at opfylde kravene til energiforbrug for passivehuse

På grund af de mange brugere og den interne belastning måtte designteamet være kreative for at opfylde kravene til energiforbrug for passivhuse. De fandt ud af, at den eneste måde, de kunne opfylde disse krav på, var ved hjælp af en strategi med naturlig ventilation. Automatiserede vinduer i facaden og ovenlysvinduer gør det muligt at ventilere bygningen, når forholdene er rigtige. Der anvendes også natkøling i bygningen. Samlet set muliggør strategien med naturlig ventilation en reduktion på 65 % i køleenergi.

Clayton Heights Community Centre Rendering Interior Web Credited

Rum- og designteamet

Det nye lokalcenter på 76.000 kvadratfod vil være hjemsted for visuel kunst og scenekunst, og det 13.000 kvadratfod store nærliggende område huser et bibliotek, en indendørs bane til basketball, volleyball og badminton, en komplet gymnastiksal, et fitnesscenter og udearealer til fritidsinteresser.

Til dette projekt integrerede firmaet Integral Group, der beskæftiger sig med maskinteknik, og som har base i Vancouver, BC, automatiseret naturlig ventilation som en del af den overordnede ventilationsstrategi. Firmaet udviklede styringssekvenserne og håndterede integrationen af vinduesmotorerne i CTS-anlægget i samarbejde med de mekaniske entreprenører.

Ifølge arkitekterne er bygningens design en unik kompakt form, der understøtter bygningens funktioner samt minimerer overfladeområdet af gulvet, væggene og taget for at reducere behovet for opvarmning og køling.

Plantegningerne blev leveret af arkitekterne på projektet, HCMA Architecture + Design Business, som også har base i Vancouver, BC.

Design med en hybridtilgang

For at kunne sikre brugernes komfort valgte designteamet nogle få forskellige strategier til at supplere den naturlige ventilation. Ventilatorer med lav hastighed og stor volumen cirkulerer luften udefra i områder med større belastning for at holde dem afkølede. Bygningen har også stråleloftspaneler, der sikrer lav energi i forbindelse med opvarmning og køling.

Se videoen fra Integral Group nedenfor for flere oplysninger om bygningens design.

Yderst intelligente motorer

WindowMaster leverede vinduesmotorer og MotorControllers, der er designet til at levere tovejskommunikation mellem motorerne og CTS'en for at sikre et højt styringsniveau over bygningens vinduer. Denne patenterede teknologi fra WindowMaster, MotorLink®, gør det også muligt for motorerne at åbne med synkronisering, hvilket giver facaden en glat og koordineret æstetik.

Teknologien sikrer, at CTS'en kender positionen og åbningsgraden af de automatiserede vinduer. Den gør det også muligt for CTS'en at sende kommandoer direkte til motorerne.

 

Intelligent styring af vinduer: MotorLink®

MotorLink® er en kommunikationsteknologi, der muliggør 2-vejsstyring og feedback mellem vinduesmotorer og bygningens CTS-anlæg. Alle WindowMaster-styresystemer kan anvendes med MotorLink® i mange af vores motorer. Klik nedenfor for at få mere at vide og se relaterede produkter.

Læs mere
Icon Motorlink White Large

Kontakt

Snak med en specialist