Notech by WindowMaster® løsning vinder Danish Design Award 2021 i kategorien Better Learning

WM Danishdesignawards Fotopressconnect 00003 Web

Notech by WindowMaster® af Volfdesign, Teknologisk institute & WindowMaster International A/S har netop vundet Danish Design Award 2021 i kategorien Better Learning. Notech by WindowMaster® er en nyudviklet ventilationsløsning baseret på naturlig ventilation, som kan tilpasses forskellige bygningstyper.

Vinder Danish Design Award 2021

Notech by WindowMaster® løsningen vandt i slutningen af november Danish Design Award 2021 i kategorien Better Learning. Den 9. december 2021 blev prisen officielt overrakt, og WindowMaster kunne være med til at fejre de gode resultater.

Design Design Award 2021 Notech 02 Web
”Hos WindowMaster tror vi på, at velfunderet forskning kan bringe nye og bedre metoder til at løse vor tids problemer frem i lyset. Der er ingen tvivl om, at luftens effekt på indlæring og klima er to af de områder vi selv har skarpt fokus på. Derfor var det også oplagt for os at bidrage til dette projekt. At resultaterne så taler så positivt for naturlig ventilation, gør også, at vi klør endnu hårdere på i fremtiden for at udbrede vores systemer til gavn for indeklimaet og miljøet. Her er et flot bevis på konceptet og løsningen.”
Erik Boyter

Erik Boyter

CEO hos WindowMaster

Danish Design Award og udtalelse fra juryen

Danish Design Award er årets store danske designbegivenhed, som hylder de bedste designløsninger og viser de mange måder, hvorpå design kan gøre en forskel for vores samfund.

Det er i kategorien Better Learning at Notech by WindowMaster® har vundet, og juryen siger:

”Det indbyggede ventilationssystem er meget interessant. Notech by WindowMaster® har udviklet et helhedsorienteret og naturligt ventilationsprincip, der kan absorbere både fugt og lugte på bæredygtigvis ved hjælp af naturlige ressoucer og materialer. Børn lærer, spiser og leger i deres klasselokaler, så lugten kan være ganske ram. Dette system understøtter indlæringen ved at forbedre den naturlige ventilation. Derudover er det værd at fremhæve, at dette system kan anvendes ved nybyg og renovering, så den eksisterende bygningsarkitektur kan bevares.”

Arkitektonisk indeklimaløsning

Notech by WindowMaster® er et nyudviklet ventilationssystem baseret på naturlig ventilation, som kan bruges som facadeelement. Notech by WindowMaster® er en indeklimaløsning udviklet baseret på den sundhedsmæssige effekt af frisk luft. Systemet er i stand til at udnytte naturlig ventilation som passiv køling om sommeren og passiv solvarme om vinteren. Notech by WindowMaster® kombinerer flere elementer for at skabe et bedre læringsmiljø i f.eks. skoler. Samtidig reducerer løsningen omkostninger til energiforbrug, konstruktion og vedligeholdelse.

NOTECH Facade 03 Web Credited

Notech by WindowMaster® er en robust, facadebaseret arkitektonisk løsning med følgende funktioner:

 • Icon Num1 White

  Naturlig ventilation

  Notech by WindowMaster® er baseret på et intelligent behovsstyret naturligt ventilationssystem, som automatisk giver en optimal balance mellem frisk luft og komforttemperaturer i lokalet. Notech by WindowMaster® kan tilpasses forskellige bygningstyper og indarbejdes ved hjælp af forskellige strategier, hvorfor designet kan variere efter det faktiske behov. Den overordnet idé er et facadeelement, som kan indbygges i ydervæggen eller tilføjes som tilbygning på yderfacaden. Dette element består af et ydre og indre facadeelement, en styret åbning for naturlig ventilation og et ålegræsfilter. Det ydre og indre facadeelement samt selve åbningen kan variere afhængigt af designet.

 • Icon Num2 White

  Naturligt materiale

  Notech by WindowMaster®-systemet introducerer ålegræs (Zostera Marina), kombineret med ny teknologi og behovsstyret naturlig ventilation. Notech by WindowMaster®-filteret er lavet af ålegræs, et blødt materiale med en enorm overflade. Ålegræsset absorberer lyd især i diskantområdet, hvilket reducerer støj udefra, hvilket normalt udgør en udfordring for læringsmiljøer, når der anvendes naturlige ventilationssystemer. I Notech by WindowMaster® tjener ålegræsset også andre funktioner som: filtrering af udeluften, rensning, afkøling og stabilisering af luften. Ålegræs er guldcertificeret i Cradle to Cradle og har et naturligt saltindhold, der giver en brandhæmmende effekt godkendt til bygningskonstruktioner.

 • Icon Num3 White

  Akustik og sikkerhed

  Ålegræsset kan være med til at reducere ekstern støj, der kommer ind i facadeåbningen, og dermed forbedre akustikken. På denne måde kan åbningen give frisk luft til rummet selv på støjende steder uden at gå på kompromis med akustikken. Et andet aspekt er, at åbningerne kan åbnes helt om natten uden at kompromittere sikkerheden og folk til at komme ind i bygningen.

Fra forskningsprojekt til en løsning

Sådan her startede det. Projektet startede som et forskningsprojekt økonomisk støttet af ELFORSK, Dansk Energis forsknings- og udviklingsfond, under projektet (350-048) “Energy-efficient renovation of schools - a holistic planning of natural light, natural ventilation and natural materials”. Dette projekt startede i 2018 og blev afsluttet i 2020.

Download rapporten
Realdania Notech Rapport
"For at konfrontere vores industris CO2 emissioner gennem hele værdikæden, vil vi fortsætte med at udfordre vores designtilgang og konstruktionsmetoder. Feldballe friskole vil generere en enorm CO2 besparelse fra halmbaseret byggeri, med sammenlignelige byggeprojekter, ved at bruge EcoCocon’s paneler der binder mere CO2 end der udledes i løbet af hele byggeprocessen."

Henning Larsen

Herefter er Notech by WindowMaster®-løsningen implementeret i forskellige projekter, og løsningen er tilpasset de aktuelle bygninger. Et af disse projekter var Feldballe friskole (bygning i Danmark), som er tegnet af den danske arkitekt Henning Larsen.

Resultatet var at skabe en bygning med fokus på genbrug, biomasse, helt fri for kemi og som via simple konstruktionsprincipper kan skilles ad igen. En bygning, som optager mere CO2 end den afgiver.

Det var inden for denne ramme og filosofi, at Notech by WindowMaster®-løsningen blev valgt.

Læs mere og se de præfabrikerede halmpaneler

 

 

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte en ekspert, hvis du vil vide mere om Notech by WindowMaster® projektet og WindowMasters involvering.

Tilslut dig tusindvis af andre branchefolk på vores nyhedsbrevsliste!

Hold dig opdateret med de seneste produktlanceringer, teknologi og nye referencer inden for naturlig ventilation og brandventilation. Det skal du ikke gå glip af!

Tilmeld dig!

Kontakt

Snak med en specialist