Vælg de rigtige vinduesåbnere

Frederiksberg Centret indvendige vinduer

Når man skal vælge de rigtige vinduesåbnere - også kaldet vinduesmotorer - til et projekt, er det vigtigt at indtænke forskellige faktorer for at sikre, at man får valgt den helt rigtige løsning. De rigtige vinduesåbnere forbedrer ikke blot luftkvaliteten, men øger samtidig bygningens overordnede funktionalitet og energieffektivitet.

WindowMaster har et bredt udvalg af vinduesmotorer, som passer til mange forskellige måder at åbne vinduer på. Uanset om du har brug for tophængte, sidehængte eller bundhængte vinduesåbnere, så har vi både ekspertisen og de produkter, der passer til dine behov. Se vores udvalg i dag og find den optimale vinduesåbner til dit projekt.

Find din vinduesmotor

Vil du vide mere om vores udvalg af motorer?

Vi står klar til at hjælpe dig!

Hvilke vinduesmotortyper har vi?

WindowMaster har et mangfoldigt udvalg af vinduesmotorer, som passer til mange forskellige behov og specifikationer. Vi har således både kæde- og spindelmotorer samt låse-, dør- og lamelmotorer. Vores brede udvalg betyder, at du kan vælge mange forskellige modeller og størrelser, som alle har et slag på mellem 150 og 1.000 mm. Uanset om du har brug for motorer til naturlig ventilation, brandventilation eller automatiserede styresystemer til dine vinduer, vil et samarbejde med WindowMaster sikre, at du får den nødvendige fleksibilitet og mulighederne til at sikre, at vinduerne i din bygning lever op til dine specifikke krav, og derved garanterer optimal ydelse og funktionalitet.

Birkerød Gymnasium

Vælg den rigtige vinduesmotor til dit projekt

Når man står og skal vælge den helt rigtige vinduesmotor til et projekt, er det en god idé at have WindowMaster med på sidelinjen. WindowMaster har motorer, der er designet til at passe til mange forskellige projekter, så du får optimal bygningsydelse, omkostningseffektivitet og brugertilfredsmed. Vinduesmotorer og deres styring er alfa og omega i driften af moderne bygninger, og de påvirker i meget høj grad bygningens indeklima og energieffektivitet. Hvis man negligerer vigtigheden af vinduesmotorer, kan det resultere i ikke uvæsentlige udfordringer for ingeniører, leverandører og kunder, og ultimativt føre til dyre reparationer eller uheldige konsekvenser på den lange bane. Mange almindelige vinduesmotorer burde være mere smarte og er baseret på basale elementer, hvilket giver ringe kontrol over åbningsafstande og nedsat velvære for brugerne af bygningen. I modsætning hertil er motorer fra WindowMaster udstyret med intelligente funktioner, f.eks. hastighedskontrol og vinduets åbnings-/lukningsgrad, hvilket muliggør præcis og kontrolleret ventilation. Herudover har vores motorer klemsikring til forebyggelse af ulykker og personskade. Med WindowMaster som din samarbejdspartner kan du regne med at få den perfekte vinduesmotor, der lever op til projektkravene.

HouseZero kontorområde

Hvorfor vinduesmotorer?

Vinduesmotorer er nyttige og gavnlige af mange årsager. En af fordelene er, at de sørger for automatiseret ventilation i bygningen. Automatiseret ventilation bidrager til et bedre indeklima og øget velvære hos brugerne via regulering af både temperatur og luftkvalitet. Herudover øger det bygningens energiydelse og reducerer driftsomkostningerne, hvilket i sidste ender giver øget produktivitet. Vinduesmotorer kan endvidere anvendes til at sikre ventilation i åbninger, som er svære at tilgå, ved hjælp af et tastatur. Det eliminerer behovet for manuelle tovophæng, som kan være forstyrrende, dyre og vedligeholdelsestunge. Endelig kan vinduesmotorer anvendes til brandventilation, hvilket bidrager til at øge sikkerheden i bygningen i tilfælde af brand. Overordnet set er der mange fordele ved vinduesmotorer, og montering af vinduesmotorer vil være en gavnlig tilføjelse til enhver bygning.

Kjølberggata 21 tagvinduer

Konsekvensen af vinduesmotorer med dårlig betjening

Vinduesmotorer med dårlig betjening kan have væsentlige konsekvenser for en bygnings generelle ydelse, omkostningerne samt brugernes velvære. Uden intelligent styring fungerer disse motorer potentielt ikke optimalt, hvilket resulterer i utilstrækkelig ventilation og temperaturregulering. Og utilstrækkelig ventilation og temperaturregulering kan resultere i øget energiforbrug, og derved højere el-regninger.

Hertil kommer, at dårlig styring af vinduesmotorer kan medføre, at velværen hos bygningens brugere forringes pga. utilstrækkelig luftstrømning, for høje eller for lave temperaturer samt støjgener. Fravær af intelligent betjening kan endvidere påvirke motorernes holdbarhed og levetid, således at de ofte skal repareres eller udskiftes, hvilket medfører øgede omkostninger generelt. Det er derfor essentielt at sikre korrekt betjening og intelligent styring af vinduesmotorer for at undgå disse negative konsekvenser.

Vinduesmotorer med klemsikring

I forbindelse med montering af vinduesåbnere er det vigtigt at indbygge en klemsikring af hensyn til brugernes sikkerhed. En sådan funktion fungerer som en monitor og holder øje med, om der sætter sig noget fast i vinduets forkant. MotorLink®-motorer udstyret med mikroprocessorer kan udføre overvågning i realtid af den elektriske strøm, der anvendes, og vinduets nøjagtige åbnings-/lukningsgrad med en nøjagtighed på under 1 mm. Og hvis noget sætter sig fast i vinduet, slår motoren automatisk bak for at frigøre den fangne genstand. Det er vigtigt at bemærke, at følsomheden af klemsikringen skal kunne justeres, således at det er muligt at tage højde for faktorer som motorens lukkestyrke, vinduets størrelse og vægt, vinduets konfiguration, dets hængsler samt selve profilens stivhed. Regelmæssig overvågning og justeringer er nødvendigt for at opretholde systemets ydelse og følsomhed i hele bygningens levetid.

Kita Travemunde Web 05

Intelligent styring af vinduer: MotorLink®

MotorLink® er en kommunikationsteknologi, der muliggør 2-vejsstyring og feedback mellem vinduesmotorer og bygningens CTS-anlæg. Alle WindowMaster-styresystemer kan anvendes med MotorLink® i mange af vores motorer. Klik nedenfor for at få mere at vide og se relaterede produkter.

Læs mere
Icon Motorlink White Large

Lad WindowMaster hjælpe dig med dit kommende projekt

Hos WindowMaster sætter vi en ære i at hjælpe dig med at realisere dine visioner og få valgt den mest optimale ventilationsstrategi til projektet. Vi kan yde omfattende assistance og rådgivning under hele processen, fra den indledende planlægning til den endelige udførelse. Uanset om du har brug for hjælp til konceptdesign, projektering, valg af de bedst egnede løsninger til naturlig ventilation eller hvordan du kan sikre korrekt vedligeholdelse, så står vi klar til at hjælpe dig med vores ekspertise. Med vores omfattende viden om tendenserne i branchen, avancerede teknologier og bæredygtige fremgangsmåder kan vi hjælpe dig med at skabe et rum, der på smukkeste vis inkorporerer funktionalitet, æstetik og miljøbevidsthed. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at bringe dit projekt til live.

Kontakt os
Henrik Gryndahl

Kontakt

Snak med en specialist