HauCons domicil

I HauCons domicil er der valgt automatisk naturlig ventilation i kontorer og gangområder og hybrid ventilation i kantine samt møderum. Det 650 m2 store domicil på to etager blev taget i brug foråret 2018 og er tegnet af Gandrup | Krabbe | Vang | arkitekter A/S. HauCon Danmark er en af Nordens største distributører af specialprodukter og tekniske løsninger til entreprenørbranchen og elementfabrikker.

Besøg dette projekt

Løsning

Naturlig ventilation , Hybrid ventilation , Varme

Lokation

Lystrup, Denmark

Sektor

Erhvervsbygninger

Projekttype

Nybyggeri

Styring

NV Advance

Produkter

WMX 804

År

2018

Bæredygtigt byggeri

Det var med ønsket om et bæredygtigt byggeri med driftsbillige løsninger og et godt indeklima, at der blev etableret automatisk naturlig og hybrid ventilation. Tidligt i designfasen blev den naturlige ventilation tænkt ind i deres domicil bl.a. ved et dobbelt-højt trappeområde, som gav mulighed for, at både stueplan og 1. sal kunne få glæde af naturlig opdriftsventilation.

Haucon
"Efter en indkøringsperiode i samarbejde med WindowMaster oplever vi indeklimaet som stabilt og frisk. Vi har været i bygningen i over et år og oplevet alle årstiderne og også om vinteren er vi meget tilfredse med systemet, som pulser kortvarigt hen over arbejdsdagen.“

Jan Haugaard

Ejer og direktør, Haucon

Effektiv naturlig ventilation

De åbne kontorområder er placeret i stueplan og på 1. sal mod nord. Den friske luft tilføres via automatisk styrede vinduer, som sidder højt i facaden mod nord, og den brugte luft strømmer ud via ovenlysvinduer placeret over det åbne trappeområde. Åbningsarealet i taget reguleres løbende efter facadevinduernes åbningsgrad, således at der konstant opnås effektiv opdriftsventilation. I kantine og møderum er det hybride ventilationsprincip bygget op ved naturlig ventilation via automatisk styrede vinduer kombineret med mulighed for mekanisk balanceret ventilation i udvalgte perioder.

Haucon
Haucon

Intelligent ventilation

Der er i alt 35 facadevinduer med WMX 804 kædemotor og 6 ovenlysvinduer, der styres automatisk via NV Advance®, og huset er inddelt i 15 ventilationszoner, som reguleres individuelt bl.a. via temperatur og CO2 målinger i den enkelte zone. Det er til en hver tid muligt for brugerne at overstyre den automatiske regulering via betjeningstryk placeret ved vinduerne.

Haucon

Kontakt

Snak med en specialist