WindowMaster sætter klare mål for miljøaftryk

Erikboyter Pressconnect 011 Web

Det danske cleantech-selskab, WindowMaster, der sælger klimavenlige anlæg baseret på naturlig ventilation, sætter nu klare og ambitiøse mål for selskabets fremtidige energi- og ressourceforbrug. Miljømålene skal i sidste ende gælde for både produktion og transport af selskabets produkter, underleverandører, kontorhold og anvendelsen af produkterne hos kunderne

Som den ene af kun seks danske SMV‚Äôer har WindowMaster besluttet at tilslutte sig det s√•kaldte Science Based Targets initiative (SBTi), der er et internationalt samarbejde, som underst√łtter virksomheder i at reducere deres udslip af drivhusgasser for at leve op til Paris-aftalen. Medunderskrivere af SBTi forpligter sig til at medvirke til at holde den globale opvarmning til langt under 2 graders stigning i forhold til f√łr industrialiseringen og tilstr√¶be en stigning p√• kun 1,5 grader.

‚ÄĚWindowMaster skal v√¶re gode verdensborgere, hvad enten det g√¶lder omsorg for vores medarbejdere, vores produkter eller den effekt det har at anvende vores l√łsninger, s√• det n√¶ste logiske skridt er at forvandle vores m√•ls√¶tning til konkret handling og s√¶tte klare bindende m√•l p√• b√•de kort og mellemlangt sigt. Samtidig arbejder virksomheden p√• at blive mere cirkul√¶re og √łge ressourceeffektiviteten af r√•materialer samt end-of-life produkter. ¬†Det kr√¶ver en stor indsats, men vi mener, at det vil give b√•de et milj√łm√¶ssigt og kommercielt afkast,‚ÄĚ siger CEO i WindowMaster, Erik Boyter, der ser tilslutningen til SBTi som en naturlig fors√¶ttelse af virksomhedens ESG-indsats.

WindowMaster, der har tilsluttet sig UN Global Compact, blev tidligere på året ved SMV COP 2021 anerkendt af Global Compact Network Denmark for selskabets indsats for og god rapportering af bæredygtighed i den omfattende ’WindowMaster Sustainability Report 2020’.

WindowMaster mener, at deres integration af b√¶redygtighed i forretningsstrategien kan f√łre til √łget v√¶kst, idet det √•bner for nye markeder og m√•lgrupper og er et absolut krav i fremtiden. Forretningsmodellen skal m√•lrettes omverdenens krav til nye l√łsninger og dermed sikre en h√łj v√¶rdi af selskabets produkter.

‚ÄĚSelvom vi er et mindre selskab set i global sammenhæng, så skal vi være helt i front, og jeg håber at andre virksomheder kan blive inspireret af os og de fem andre SMV‚Äôer, som også har valgt denne vej.‚ÄĚ
Erik Boyter

Erik Boyter

CEO

Konkret har WindowMaster forpligtet sig til at reducere udslippet af drivhusgasser med 46 pct. i forhold til 2019 i scope 1 og 2. Scope 1 d√¶kker over udslip fra selve virksomheden og de dele af selskabet man har kontrol over. Scope 2 er de indirekte udslip fra fremstillingen af den energi, som virksomheden anvender. Det betyder, at man s√¶tter som m√•l, at i 2025 skal alle selskabets k√łret√łjer v√¶re fossilfrie og at der kun anvendes vedvarende energi p√• kontorer og i produktionen. Efter 2025 vil man ogs√• arbejde med Scope 3 m√•l, der omfatter alle √łvrige udslip i hele v√¶rdik√¶den.

WindowMaster har i samarbejde med revisionshuset Deloitte opgjort selskabets emission til 565,5 ton CO2-√¶kvivalenter i 2019 ‚Äď tallet omfatter b√•de CO2 og andre drivhusgasser. Disse emissioner skal v√¶re s√¶nket til 359,7 ton i 2025.

P√• l√¶ngere sigt vil WindowMaster v√¶re 100 pct. klimaneutral i 2030 i scope 1 og 2 og vil i 2022 freml√¶gge planer for, hvordan det skal lykkes, og hvordan selskabets v√¶kst ikke automatisk f√łrer til et h√łjere CO2-aftryk. Man vil efterstr√¶be opfyldelse af FN‚Äôs fem verdensm√•l for Klimaindsatsen, Sundhed og Trivsel, Ansvarligt forbrug og produktion, B√¶redygtig energi og Partnerskaber for handling.

Som led i endem√•let om at v√¶re en god samfundsborger vil WindowMaster sk√¶rpe dets fokus p√• at sikre friskt og behageligt indeklima til alle, der opholder sig i bygninger, som anvender selskabets l√łsninger.

Om WindowMaster International A/S

WindowMaster International A/S er en markedsledende cleantech-virksomhed, som leverer bæredygtige indeklimaløsninger til primært skoler, kontorer, indkøbscentre og hospitaler, baseret på naturens egne kræfter, kaldet naturlig ventilation. Løsningerne består af avanceret vinduesautomatisering og intelligent ventilationsstyring. Udover naturlig ventilation, specialiserer virksomheden sig også i brandventilation. I dag har virksomheden cleantech-specialister ansat i Danmark, Tyskland, Norge, Storbritannien, Schweiz og USA, såvel som et stort netværk af certificerede partnere over hele verden. Virksomheden har også sin produktion i Tyskland, som er center for deres Global Supply Chain. Selskabet er også ved at etablere produktion til det amerikanske hjemmemarked i North Wales, Pennsylvania, som ligger tæt på Philadelphia i det nordøstlige USA. Ved et ejerskifte i februar 2015, overgik WindowMaster til en privat investor og er nu en ejerledet virksomhed og blev med succes børsnoteret på Nasdaq First North Growth Market den 27. oktober 2020. Fokus er på organisk internationalisering og strategisk opkøb samt på at transformere virksomheden fra kontraktbaseret til producerende virksomhed. Alle virksomhedens aktiviteter geares til digitale løsninger for at skalere virksomheden til fremtidig vækst.

Koralrev under vand
Tilslut dig tusindvis af andre branchefolk på vores nyhedsbrevsliste!

Hold dig opdateret med de seneste produktlanceringer, teknologi og nye referencer inden for naturlig ventilation og brandventilation. Det skal du ikke gå glip af!

Tilmeld dig!