DGNB-eksperter er en mangelvare: Kæmpe efterspørgsel på certificering af bygninger skaber lange ventetider

The Scandinavian Golf Club

Siden den første danske bygning blev certificeret efter den tyske DGNB-standard i 2012, har 111 bygninger fået stemplet, der bevidner bygningens kvalitet inden for miljø, økonomi, socialt ansvar, teknik, proces og område. Men efterspørgslen stiger nu så hurtigt, at der de næste tre år allerede ligger 360 projekter i støbeskeen, i følge tal fra Green Building Council Denmark.

Lang ventetid grundet mangel på DGNB-konsulenter

Selvom det i sig selv er en positiv udvikling, at flere bygherrer bestræber sig på at få deres bygninger bæredygtighedscertificeret, har det også betydet øget ventetid. For der kræver nemlig en uddannelse både at kunne rådgive i DGNB og at certificere en færdig bygning. Der hvor man finder den største anpart af DGNB-uddannede konsulenter er hos større rådgivningsvirksomheder. Her ses en markant ekspansion af de bæredygtighedsafdelinger, hvor mange nye medarbejdere med speciale i blandt andet DGNB ansættes.

Haucon

Leverandørerne har også et ansvar

I Danmark er DGNB den dominerende ordning til certificering af byggeri. Hos WindowMaster arbejdes der bredt med de gældende globale certificeringsordninger, herunder LEED, BREEAM og DGNB. Så for at imødekomme den stigende efterspørgsel på certificeret byggeri i Danmark, har vi, som en af de første leverandører i landet, fået uddannet personale til rådgivning i bæredygtighedsordningen. På den måde kan WindowMaster være med til at få flere bygninger bæredygtighedscertificeret; både gennem vores løsninger, der bidrager med point til DGNB, og gennem kyndig rådgivning og færdigcertificering.

Pier47

Om DGNB

DGNB er et omfattende værktøj til at skabe retningslinjer for bæredygtigt byggeri og overblik i en ofte kompleks byggeproces. Ordningen, der bygger på FN’s definition af bæredygtighed, evaluerer en bygning eller et byområde på seks parametre: miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet.

Læs mere om DGNB
Nørager Administrationsbygning
Tilslut dig tusindvis af andre branchefolk på vores nyhedsbrevsliste!

Hold dig opdateret med de seneste produktlanceringer, teknologi og nye referencer inden for naturlig ventilation og brandventilation. Det skal du ikke gå glip af!

Tilmeld dig!

Kontakt

Snak med en specialist