Naturlig ventilation på skoler

Med naturlig ventilation kan man skabe et godt og stabilt indeklima i stort set alle typer skoler på en enkel og bæredygtig måde.

Naturlig ventilation benytter naturens egne ressourcer og handler om, at vind og vejr kan styres til at skabe et behageligt og sundt indeklima på en billig og miljøvenlig måde.

Det fungerer på den måde, at når luften trænger til at blive kølet eller frisket op, sender systemet et signal til automatiske vinduesåbnere, som åbner akkurat så meget, som de ydre vejrforhold kræver for at skabe det ønskede luftskifte. Når luften er kølet eller frisket op til det ønskede niveau, sendes et lukkesignal og vinduet lukkes. Derudover kan man til enhver tid via tryk selv åbne eller lukke vinduet, hvis der ønskes mere eller mindre frisk luft.

Bedre indlæring med naturlig ventilation

Uafhængige forskningsresultater har vist, at et stabilt og godt indeklima har afgørende betydning for lærer og elevers velvære og at et godt indeklima fremmer indlæringen hos eleverne.

Et godt indeklima afhænger af flere faktorer, hvoraf nogle af de væsentligste er den temperatur og luftkvalitet, der opleves. Begge disse faktorer kan styres ved en god og stabil ventilation af lokalerne. Generelt kan et godt indeklima mindske sygefraværet med op til 35% og øge børns indlæring med op til 15%.

Erfaring med at skabe sundt indeklima   

Over de sidste næsten 20 år har WindowMaster opbygget en omfattende viden om naturlig ventilation inden for skoler og institutioner, og i øjeblikket styres indeklimaet med vores kvalitetsløsninger i flere hundrede skoler i Europa. Vi har større erfaring i at gennemføre projekter med naturlig ventilation end nogen anden virksomhed i Europa.

WindowMaster arbejder hele tiden på at være på forkant med udviklingen. Vi arbejder tæt sammen med en række danske og internationale forskningsinstitutter og har adgang til aktuel og omfattende viden om naturlig ventilation.

Download vores nye e-bog om design af bygninger med naturlig ventilation

Lær hvordan du kan bruge automatisk naturlig ventilation til at komme i mål med det perfekte bygningsdesign. Når du downloader e-bogen skriver du dig samtidig op til at modtage spændende nyheder om naturlig ventilation fra WindowMaster.